maanantai 27. huhtikuuta 2009

KEPPOSIA OKLssä


OPn arvio: Juoni tempaisee mukaansa ja filmissä tapahtuu paljon pituuteensa verrattuna. Tarjoaa loistavan AHAA-elämyksen. Instant-movien aatelia. *****

MEDIA ON VOIMA



OPn arvio: Kamera-ajo on huikea. Tarkkaile miten lehdenkantaja vaihtuu. Actionia parhaimmillaan. Hitchcokin sanoin:
If it's a good movie, the sound could go off and the audience would still have a perfectly clear idea of what was going on. *****

POLKUPYÖRÄVARAS


WIKIPEDIA:

Polkupyörävaras on italialainen elokuva vuodelta 1948. Se sai Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar -erikoispalkinnon ennen varsinaisen palkintokategorian perustamista. Se edustaa italialaista neorealismia,[1] ja kertoo köyhästä miehestä, joka kuljeksii Rooman kaduilla etsimässä varastettua polkupyöräänsä.[2]

OP:n arvio: Huikea, näyttävä ja tilannetajua osoittava retrofilmi. Carpe Diem- ja lavastus on valmis. Efektikin sopii kuvaan. Klassikko jo syntyessään. *****


Tässä oli kyllä tyyliä *****

t.marko

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Photostory

suunnitelmat piti olla tällä viikolla täällä!
Aikas monelta puuttuu...
onkelmia ilmeisesti ei kenelläkään ole, ei ainakaan kukaan ole allekirjoittanutta lähestynyt moisilla vaivaten???

t
marko

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

PhotoStory -suunnitelma

Työmme aiheen ja ulkomuodon olemme suunnitelleet kutakuinkin valmiiksi, kuten sinulle jo kasvotusten kerroimme. Otamme valokuvat ja editoimme työn viikon 19 aikana.

Niina ja Maija

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Photo story

Teemme photo storyn yhdessä. Olemme ottaneet kuvat sunnuntaina 19.4. ja koonneet juonen. Meille tulee n. 16 kuvaa ja pätkän kesto on n. 1 minuutti.
4.5. klo 8-16 aiomme muokata kuvia ja aloittaa editoinnin.
6.5 teemme editoinnin loppuun.
Aiheena lottoaminen. Lisäämme kuvien päälle hitaan musiikin ja äänitämme myös mikrofonilla puhetta.
-Annukka ja Katriina

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

PhotoStory-suunnitelma

muiden photostory suunnitelmia odotellessa...
Tuomon suunnitelmasta kiitos ja käy hyväksi esimerkiksi muille (ja ohjeet "markonkuvaus" blogissa)
ja suunnitelma tähän blogiin, viimestään alkavan viikon aikana perjantaihin mennessä
kiitti
t
marko

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Tiistai infoa!

Ti 14.4 klo12.15-14.30, luokka 341

Aiheena kuvankäsittely: kuvan perussäädöistä luvassa rautaisannos

Olen paikalla klo.11.30- ja 14.30- (samoin myös perjantaina) jos joku haluaa tulla kertomaan fotostory ideoistaan (ilmoittautua voi vaikka maililla, marko piste pikkarainen ja utu piste fi)
tunnille oma kamera ja omia kuvia (tiedostoina) mukaan! Infotkaa myös kavereita, kiitti!


OP:n KUVANKÄSITTELYLINKIT:
ELEMETS-OHJELMA>

http://www.digmo.fi/opetusmateriaali/kuva_kasittely.htm

http://viestinta.kpakk.fi/oppimateriaalit/photoshop/index.htm

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

MEDIAILMIÖ

GUERILLAMARKKINOINTI


Lehtien sivuilla, tv:ssä, radiossa, katujen varsilla, bussissa, internetissä... Törmäämme mainoksiin kaikkialla, minne tahansa menemmekin ja mitä tahansa teemmekin. Nykyihmisen elämä on mainosten kyllästämää ja kyllästyttämää. Mainosten valtavassa tulvassa useisiin ei edes kiinnitä huomiota, muutamaa jää katsomaan ja vain todella harva kiinnittää oikeasti huomion ja saa kiinnostumaan sen markkinoimasta tuotteesta tai ideologiasta. Kuluttajien huomiosta kilpailevat mainostoimistot joutuvat todella vaivaamaan päätään, mikäli haluavat kehittää konseptin, joka nousee esille mainoskaaoksesta.

Mainostajat lähestyvätkin kuluttajaa nykyään mitä erikoisimmilla tavoilla kuten esimerkiksi tilataiteella, performansseilla tai vaikkapa omituisella youtube-videotallenteella. Guerillamarkkinoinniksi eli sissimainonnaksi nimetyt mainostempaukset herättävät hämmennystä, kiinnostusta sekä keskustelua. Tyypillistä on, ettei tempauksen takana oleva yhtiö ja tuotemerkki edes paljastu heti, eikä mainosta seuraava yleisö tiedä olevansa mainonnan kohteena. Onnistunutta tempausta seuraa kiihkeää keskustelua internetin palstoilla ja lehtien sivuilla. Mainostaja saa mitä halusi: tehokkaasti julkisuutta pikkurahalla.

Tuoreessa muistissa on Youtubessa julkaistu ”salakuvattu” videoklippi, jossa Turun Yliopiston merkkihenkilöt pitävät jonkinlaista salaseuraa yliopiston kellarissa ja katselevat videotallennetta, jossa Kekkosen näköinen mies haukkuu heidät tieteen tulevaisuuden vaarantamisesta. Videoon linkattiin useilta keskustelupalstoilta ja se keräsi nopeasti monia katsojia. Videomateriaali herätti runsaasti kysymyksiä ja epäilystä. Yliopiston rehtoria ja muita videolla esiintyneitä henkilöitä haastateltiin ja paljastui, että kyseessä oli Turun Yliopiston tilaama mainos, jolla se pyrki saamaan näkyvyyttä varainkeräyshankkeelleen.

Sunnuntaina 29.3 Helsingin Sanomat julkaisi kokosivun seuranhakuilmoituksen, jossa Helsingissä vierailulla ollut mies etsi ihastustaan, baarissa näkemäänsä poninhäntätukkaista naista, jota hän pyysi ottamaan yhteyttä sähköpostitse. Ilmoitus poiki salamannopeasti valtavasti keskustelua ja ilmoituksen aitoutta ja sen jättäjää koetettiin selvittää annetun sähköpostiosoitteen kautta. Aiheen tiimoilta kirjoitettiin artikkeleja, kolumneja ja haastateltiin mediatutkijoita ja seuranhakuilmoituksia tutkinutta professoria. Suurin osa ihmisistä arveli, että kyseessä on mainos. Ilmoituksen jättäjäksi paljastui kuitenkin ujo venäläinen liikemies, joka ei varmastikaan halunnut saamaansa valtavaa huomiota ja ”mainostusta” Suomalaisessa mediassa.

Tapaus todentaa guerillamainonnan tehokkuuden ja tavallaan myös vahvistaa sitä. Vaikka konsepti onkin yleistymässä kotimaassammekin, ei kaikkea erikoista voi leimata mediatempuksi. Jättimäisen, 20 000 euroa maksavan lehti-ilmoituksen takana voi olla Nokian tai jonkin muun suurfirman sijaan vilpitön ihastunut yksityishenkilö. Ihminen on utelias luonteeltaan ja omituiset tapaukset halutaan selvittää. Kun tarjoutuu tilaisuus leikkiä salapoliisia ja ratkaista arvoitus, siihen tartutaan innolla.


Tavallisesta poikkeavat, rohkeat ja huumoripitoiset mainokset herättävät huomion, saavat pysähtymään ja nostavat hymyn huulille.

-Venla Kilpi